Wie zijn we

Er wordt gewerkt aan een recente foto!

Mijn naam is Hanne (Devos). Samen met mijn collega-vriendin Pascale Mokangi richtte ik in oktober 2006 praktijk De Bron op. De jaren voordien hield ik me bezig met studie en reizen in binnen- en buitenland, want naast vroedvrouw ben ik ook licentiate in de Afrikaanse Talen en Culturen. Het vroedvrouw-zijn is me op het lijf geschreven: zorg dragen voor het leven, voor lief en leed, voor wat andere mensen bezighoudt. Mijn job, zowel als vroedvrouw bij De Bron alsook als coördinator bij De Kraamkaravaan (het Expertisecentrum Kraamzorg van Oost-Vlaanderen), geeft mij dan ook heel veel voldoening. Hetzelfde geluk vind ik ook in het dagelijkse leven. Samen met mijn levenspartner Benne geniet ik zoveel mogelijk van al het mooie rondom mij: reizen, creatief zijn, genieten van een dagje met familie en vrienden, het ouderschap… Vooral dat laatste is mijn belangrijkste rijkdom, want ik ben de ongelooflijk trotse mama van mijn schatjes Emke en Ole. Als vroedvrouw zie ik het als mijn taak om jullie optimaal te begeleiden gedurende een zeer unieke periode in jullie leven. Ik sta graag voor jullie klaar bij vragen, onzekerheden of voor het delen van mooie maar ook moeilijkere momenten.

Ik ben Lotte (Vandersteene). Het was altijd mijn droom om vroedvrouw te worden, maar ik maakte eerst een omweg en ging net als mijn tweelingzus theater studeren. Het verlangen vroedvrouw te worden bleef echter maar groeien en groeien. Uiteindelijk besliste ik om mijn hart te volgen en toch nog aan de opleiding vroedkunde te beginnen. Dit bleek voor mij de juiste keuze. Ik heb er zó van genoten te mogen leren over het zwanger worden, het zwanger zijn, het geboorteproces, het verwelkomen van een baby en de uitdagingen in dat eerste levensjaar voor het hele gezin. Ik heb er voor gekozen een stage te doen in Afrika. De tijd die ik in Rwanda doorbracht was voor mij als groeiende vroedvrouw heel waardevol. Ik werd er geconfronteerd met de grootste blijdschap en het grootste verdriet. Deze periode heeft mij geholpen een ‘zelfstandige’ vroedvrouw te worden. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in een zelfstandige vroedvrouwenpraktijk in West –Vlaanderen waar ik veel heb mogen leren. Nu ben ik blij terug te zijn in Gent en deel te mogen uitmaken van deze fijne praktijk. Ik doe mijn werk met hart en ziel en ik kijk ernaar uit om jullie samen met mijn collega’s te begeleiden. Ik wil graag samen met jullie op zoek gaan naar de keuzes die jullie willen maken, jullie vragen beantwoorden, mooie momenten met jullie delen, er voor jullie zijn, ook als het niet verloopt zoals gehoopt. Het is mijn doel om jullie op die manier te ondersteunen en te versterken in het proces naar het ouderschap.

Mijn naam is Evelyne (Vandooren). Ik ben getrouwd met Christophe en heb twee kinderen Daan (14 jaar) en Kaat (12 jaar). Ik ben twee maal thuis bevallen met dezelfde vroedvrouw en weet hoe belangrijk de band met je vroedvrouw kan zijn. In 2009 startte ik uiteindelijk zelf de opleiding Bachelor in de Vroedkunde. Niet eenvoudig in combinatie met een jong gezin, maar door de passie voor het vak was ik niet te stoppen. Tijdens de opleiding leerde ik in de eerste plaats de theorie en het uitvoeren van de nodige technieken, maar dankzij m’n eigen ervaringen besefte ik dat de psychosociale begeleiding van koppels minstens even belangrijk is. Tijdens mijn stage bij Vroedvrouwenpraktijk De Bron voelde ik dat mijn visie over de wens naar een kindje, de zwangerschap, bevalling en kraamperiode dezelfde is als mijn collega’s. Ik ben hen hiervoor dankbaar en voel me door hen erg ondersteund. Het is mijn wens om jullie op gepaste wijze de begeleiding te geven die het voor jullie mogelijk maakt om van jullie kinderwens, bevalling en kraamperiode een persoonlijke en zo mooi mogelijke ervaring te maken. En ook als er moeilijke perioden zijn, sta ik jullie graag bij!

Hoi, ik ben Catherine (Cloquet). Ik studeerde af in 2008 en ging toen aan het werk op de materniteit van Eeklo. In 2010 kon ik mijn avontuurlijke kriebels niet langer in bedwang houden en nam ik loopbaanonderbreking om een cursus tropische geneeskunde te studeren. Kort hierna ging ik aan het werk bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). 6 jaar lang wisselde ik het werk in de tropen af met interims in ziekenhuizen en werk als vroedvrouw bij de Tiende Maand in Gent. Ik ben heel dankbaar om de geweldig mooie ervaring bij AZG: de solidariteit, geluk om kleine dingen, de eeuwige warme glimlach ook in moeilijke tijden. Als vroedvrouw heb ik onafhankelijk leren werken en stond ik vaak alleen voor moeilijke situaties. Na 6 intense jaren voelde ik de nood om terug te keren naar de zachte verloskunde en de geborgenheid van vrienden en familie. Sinds eind oktober 2016 maak ik deel uit van het team bij De Bron. Ik zal jullie met veel plezier begeleiden tijdens de zwangerschap, de arbeid, de bevalling en na de geboorte van jullie baby. Ik geloof in de oerkracht van de vrouw die in onze Westerse maatschappij vaak vergeten wordt. Samen die kracht ontdekken en versterken in de warme gezelligheid van thuis én in de veiligheid van een medisch kader, dat is mijn ultieme vroedvrouwendroom!

Mijn naam is Lidewij Engels, na mijn studie vroedkunde werkte ik gedurende drie jaar in het ZNA Middelheim te Antwerpen als vroedvrouw. Daar stond ik op de verloskamer, MIC (intensieve zorgen voor moeders) en materniteit. Door het hoge aantal al dan niet complexe bevallingen die ik er begeleidde, werd een stevige basis gelegd van mijn kunnen.Na verloop van tijd begon ik een nauwere band met de patiënten te missen. Het korte contactmoment in het ziekenhuis liet me op mijn honger zitten. Ik verlangde naar een meer persoonlijke aanpak en een holistischer beeld rond zwangerschap, bevallen en postpartum. Dit deed me de overstap maken naar zelfstandige vroedvrouw. Ik ben heel gelukkig dat dit mogelijk was in het fijne team van De Bron. Ik hoop een vroedvrouw te zijn die met een ruime visie kan kijken en voelen wat mensen nodig hebben. Verder zie ik het als mijn taak het natuurlijk proces van zwangerschap en bevallen te beschermen en waar mogelijk te bevorderen. Maar, ook deskundig advies te geven als er verwikkelingen zouden optreden. Ik hoop jullie te kunnen begeleiden en ondersteunen waar nodig en samen een weg te zoeken in dit grote avontuur.

Afgelopen 7 jaar heb ik op verlos-materniteit & neonatologie heel wat ervaring kunnen opdoen in het ziekenhuis. Nadat ik zelf 2 schatten van kinderen (Miel in 2014 & Olivia in 2016) op de wereld gezet heb met de onmisbare steun van mijn partner & fantastische vroedvrouwen, stond mijn wereld op zijn kop. De begeleiding die ik kreeg gedurende de zwangerschap (consultaties, prenatale lessen, bereikbaarheid,…), arbeid & bevalling, in de kraamweken nadien en tijdens mijn borstvoedingsavontuur,… was onbetaalbaar en zorgde er voor dat ik vertrouwen had in mezelf en in ons gezin. En dat, dàt wilde ik ook doen voor andere toekomstige gezinnen! Niet alleen zwangere koppels begeleiden in het ziekenhuis, maar ondersteuning en begeleiding geven gedurende het hele proces zodat er bewuste en goed geïnformeerde keuzes kunnen gemaakt worden om deze spannende gebeurtenis zo mooi, rustgevend & puur mogelijk te laten verlopen.

Graag ontmoet ik jullie in onze praktijk te Destelbergen. Warme knuffels,

Ambre